Allt jag behöver veta om ledarskap kan jag lära mig av mina barn

 

Ibland dyker det upp saker som man bara måste göra. Den här boken var en sådan sak för mig. Jag fick en idé som jag gillade väldigt mycket och den har hängt med under åren. Med tiden har den mognat, ändrats och tagit form och nu är det dags. Boken är klar.

 

Som företagsekonom har jag studerat hur ledningar i företag agerar och jag har även undervisat i ledarskap utifrån olika perspektiv. Det är ett mycket intressant område som jag fortfarande intresserar mig för i min forskning. Dessutom har jag observerat ledarskapet i de organisationer där jag själv har arbetat.

 

Kontrasten mellan det ideala ledarskapet som beskrivs i teorin och några praktiska exempel på katastrofalt agerande från personer i ledande positioner kan stå i skarp kontrast mot varandra. Det är lätt att i sådana situationer skylla på enstaka individer, säga att de är olämpliga som ledare. Inte förrän jag blev förälder förstod jag att det här med att ansvara för och stödja andras agerande, det är svårare än det ser ut. Så här beskriver jag det i boken:

 

"Under min tid som doktorand gjorde jag en studie av arbetet med att integrera en ledningsgrupp efter en företagsfusion. Under samma period i livet bildade jag och min man familj. Vi gifte oss och när barnen kom stod vi helt handfallna. En ingenjör och en ekonom - vad vet de egentligen om hur man tar hand om ett barn? Jag bävade inför den okända föräldrarollen och kände mig mycket osäker på detta nya område. Då fick jag en briljant idé: jag skulle använda ledar­skaps­­teorier för att utöva mitt föräldra­skap."

Från sid 10 i boken.

 

Såklart blev det inte så enkelt som jag hade hoppats. Jag får ständigt söka nya vägar i mitt föräldraskap eftersom situationen förändras hela tiden. Under åren har jag sett många paralleller mellan mina funderingar kring att utvecklas som förälder och området ledarskap. Dessa betraktelser ligger nu som grund till boken. I boken presenteras 15 lärdomar som jag gjort i mitt föräldraskap och dessa lärdomar är direkt överförbara till arbetslivet.

 

Min familj har varit viktig för boken, både i texten och också i arbetet med att färdigställa boken. Tillsammans med döttrarna kom jag fram till hur vi skulle illustrera lärdomarna i bild. Själva fotograferingen gjordes av Joss Ture och det gick så snabbt och smidigt att vi var nog alla förvånade att det tog mindre än två timmar i studion i Tranås. Men det är klart att det går lätt när man har en fotograf med en sådan blick för att fånga känslan och ögonblicket. Förutom en fantastisk fotograf har jag även jobbat med Eva och Jan Månsson på Isaberg förlag för att få en proffsig layout. Det var oerhört skönt att ha stöd från dessa erfarna och kunniga förläggare. Däremot ger jag ut boken i eget förlag, Storyweb, som startades just för den här boken.

Karin Bengtsson Sandberg, Lean specialist och verksamhetsutvecklare, har läst boken:

 

”Lärdomarna är mitt i prick då du ska utveckla ditt förbättrings- och leanledarskap men också då du ska leda dig själv i din personliga utveckling. En enkel, jordnära och ändå så komplett handledning i ledarutveckling. Jag kommer att använda den i mitt arbete.”

 

Lärdom II: De gör som du gör, inte som du säger

Boken innehåller 15 lärdomar. Lärdom II handlar om vetskapen att de gör som du gör. Det här är något som jag tror att varenda förälder känner till, men har du tänkt på att detta även gäller i organisationer? Oavsett vad ledaren säger, så kommer medarbetarna även att ta efter hur ledaren agerar.

Copyright © All Rights Reserved